lindenius940

Fyra frågor till Humanistiska fakulteten

Erik Lindenius är utbildningsledare vid Humanistiska fakulteten.

Hur har söktrycket till utbildningar vid Humanistiska fakulteten utvecklats de senaste åren?

Trenderna för söktrycket varierar mellan våra olika program. Vi märker dock ett ökat intresse för våra distanskurser.

Vilken är den största utmaningen inom studentrekrytering som du ser framför dig de närmsta åren?

Den största utmaningen är att göra studenter minde oförutsägbara. De kan bestämma sig för att söka sent, eller meddelar sent (om alls) att de inte tänker läsa programmet de blivit antagen på. I värsta fall innebär det att platser inte hinner fyllas med reserver.

Har Humanistiska fakulteten några särskilda satsningar, kampanjer eller liknande, på gång inför vårens ansökningsomgång?

Inför 2017 kommer Humanistiska fakulteten avsätta extra strategiska medel till institutionerna för att kunna stärka avancerad nivå. Vi fortsätter också erbjuda ett flertal av våra så kallade ”profilkurser” på avancerad nivå. De är populära och välsökta.

Arbetar Humanistiska fakulteten aktivt med internationell studentrekrytering?

Humanistiska fakulteten har en internationell koordinator som bland annat jobbar med att marknadsföra våra utbildningar internationellt. Detta görs till exempel genom besök och marknadsföring på utländska universitet.