Att en sån strulig morgon kan bli så bra!

En dålig start på dagen som snabbt vändes till en mycket trevlig och lärorik dag. Ibland får man bara ta ett djupt andetag och fokusera på det som faktiskt är väsentligt och det är inte hela världen att bilen inte startar, även om det för en kort stund känns så!

Idrottslunch 15 januari                                   Idrottslunch_AndreasHagstrom_15 januariBilder från Idrottslunchen

Vaknade i morse och hade två mycket trötta söner som sent om sider hoppade in i bilen för att få skjuts till skolan, jag vred om bilnycken men inget hände, batteriet var heldött- typiskt! Ena tonårssonen får ett utbrott och skriker – Sälj denna skitbil! Den andra blir frusterad för att han nu ska komma sent till skolan, plikttrogen som han är. Vad gör jag nu, jo ringer min underbara man som inom tio minuter är hemma och skjutsar både mig och barn till skola och jobb. Landar på jobbet och möts att positiva kollegor som ger mig energi igen. Idag har vi haft besök av Andreas Hagström från SISU idrottsutbildarna riks som föreläst utifrån boken ”Framtidens idrottsförening”, två mycket bra och framförallt tänkvärda föreläsningar om vilka trender i samhället som påverkar våra traditionella idrottsföreningar och vi måste inom idrottsvärlden hänga med för att inte hamna efter. Ett tydligt budskap från honom var just att vi måste vara medvetna om vad som händer runtomkring oss i samhället för att kunna vara med och påverka åt vilket håll vi vill att våra idrottsföreningar ska utvecklas. Något som särskilt fastnade hos mig är trenden kring att vi vill vara individualister fast i kollektivet, dvs vi vill bestämma själva vad och hur vi ska göra men vi vill ändå göra en aktivitet tillsammans med andra (jag känner igen mig själv i den trenden)
https://www.facebook.com/groups/449019121817207/?fref=ts finner ni massa matnyttig information från projektet framtidens idrottsförening, så gå gärna in och ”gilla” den sidan. Tack Andreas för att du kom och tack till er alla som kom på idrottslunchen och senare i eftermiddag på studentföreläsningen. Ni som inte kom, ni missade något!

Imorgon finns Idrottshögskolan på plats på Exel Arena med ett informationsbord om UmU och IH, välkommen att besöka oss. Vi laddar också för Skiathlon damer och herrar där flera av våra skidåkare är med, jag håller tummar och tår för er!