Google Glass + IT och lärande

Under de följande två veckorna kommer jag att blogga om hur jag personligen använder Google Glass, hur jag använder dem i mitt arbete och i min forskning. Jag kommer även framöver att berätta lite om vad vi sysslar med vid min enhet Interaktiva medier och lärande (IML).

Att använda IT på olika sätt för att synliggöra, dokumentera och stödja lärande har fascinerat mig i många år. Jag vet inte om det går att kalla mig tekniknörd, men jag gillar att undersöka hur IT på olika sätt och av olika slag kan användas i vardagen både personligen och i jobbet. Det som intresserar mig kanske allra mest är hur IT kan användas i kunskaps- och lärprocesser.

 

Under de närmaste två veckorna kommer jag att blogga om hur jag blev ende svensk, som är bosatt i Sverige, med ett par Google Glass. Jag kommer även att berätta lite mer ingående framöver om vad vi faktiskt gör vid min enhet interaktiva medier och lärande, eller IML som de flesta kallar oss. Jag tänkte börja med att berätta hur det gick till när jag blev uttagen till Googles Glass Explorer Program.

 

Historien börjar med att jag en kväll i februari satt i soffan hemma och surfade på webben för att få veta lite mer om ryktet som sa att Google höll på att utveckla ett par röststyrda glasögon, Google Glass. Är det möjligt? Hur fungerar ett par sådana? Av en ren slump upptäckte jag att Google hade utlyst en tävling via twitter där de sökte efter personer som ville prova dem. Tävlingen innebar att man skulle beskriva vad man skulle använda glasögonen till. På 140 tecken knåpade jag efter mycket möda och stort besvär ihop en kort beskrivning av vad jag skulle undersöka om jag hade ett par. Jag skickade sedan iväg mitt tweet (klicka på bilden för en större version).

 

Screenshot 2013-11-04 10.38.42

 

 

Sedan tänkte jag inte så mycket mer på det och dagarna gick, men så på påskafton fick jag ett meddelande via twitter som löd (klicka på bilden):

 

Screenshot 2013-11-04 10.38.53

 

 

Hjärtat började bulta. Är det verkligen sant eller är det ett aprilskämt?! Jag vågade inte tro på att jag verkligen skulle få ett par Google Glass. Det var för bra för att vara sant. Naturligtvis berättade jag för familjen och de närmaste kollegorna på jobbet, men i övrigt höll jag det hemligt om det inte skulle gå hela vägen.

Tiden fram till det att jag fick besked om när jag kunde hämta mina googlebrillor kändes som en evighet. På midsommarafton mitt i en silltugga kom äntligen det efterlängtade beskedet (klicka på bilden).

Screenshot 2013-11-04 10.40.26

 

Efter detta fantastiska och spännande meddelande började en hektiskt tid. Jag skulle betala glasögonen (tro inte att de var gratis nej), boka tid på Googles kontor, boka resa och allt annat som hör till ett sådant hastigt beslut. Det var nämligen så att man var tvungen att hämta dem personligen på något av Googles kontor i New York, San Francisco eller Los Angeles. Jag valde New York. Efter mycket om och men hade jag äntligen lyckats boka en tid fredagen den 5 juli och dessutom lyckats boka en flygresa som stämde. Puh! ”Nu börjar äventyret”, tänkte jag.

 

Nästa blogginlägg kommer att handla om resan till New York och besöket hos Google.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *