Idé blir verklighet

Jag hade länge funderat över hur vi på ett bra sätt kunde förklara vad vi menar med kombination elitidrott och studier och hur vi visuellt kunde visa det.

Jag tog kontakt med Inhousebyrån, Annica Erixon och tillsammans med henne, Hans Karlsson och fotograf Mattias Pettersson har vi under 2013 skapat tvillingbilderna ”Dubbla karriärer” och tagit fram de på rollups och i våra material. Riksidrottsförbundet har också fått tillgång till våra bilder och använder dem då de pratar om komb. elitidrott och studier. Precis innan jul gjorde vi också en ny kort film för att ytterligare förklara vad ”dubbla karriärer” innebär. Denna film är på Emmelie Konradsson, allsvensk fotbollsspelare i UIK, landslagsspelare och student på Civilingenjörsprogrammet med inriktning mot industriell ekonomi. Kolla på filmen på denna länk;
https://vimeo.com/84769684

Dubbla karriärer innebär att du som elitidrottare ska kunna göra en seriös elitidrottssatsning men samtidigt ska du också få en akademisk utbildning. Det innebär dock inte att man ska lägga 100% på vardera del samtidigt, utan poängen med avtalen är just att hitta en modell som passar just dig, och att det finns en viss möjlighet att anpassa studiegången så att det är praktiskt möjligt att vara både student och elitidrottare.

Idag gläds jag åt OUC-studenten Magdalena Olsson, som gjorde ett starkt jaktstartslopp i dagens världscuptävling i skidorienterings som hölls i Orsa/Grönklitt. Magdalena jagade in placeringar och slutade på en imponerande tredje plats. Magdalena läser på Jägmästarprogrammet på SLU. SLU har ett samverkansavtal med Umu så deras studenter har samma möjligheter till komb. elitidrott och studier som Umus studenter och har också möjlighet att bli antagna till något av våra tre kompetenscentrum.

Gårdagens förmiddag ägnade jag till stor del åt ekonomi, vi hade möte med samhällsvetenskapliga fakultetens ekonomer och gick igenom vårt bokslut för 2013 och hade en bra dialog om budgeten inför 2014. Jag skulle ha velat titta in i mitt eget huvud under det mötet för att se hur hjärnan arbetade. Jag förstår inte att jag ska tycka att det är så svårt att förstå universitetets komplexa ekonomi och alla dessa OH-påslag! I alla fall hade vi gröna siffror så det känns bra och vi jobbar nu för att vi under 2014 kan göra en ännu mer detaljerad budget utifrån fjolårets resultat. 2013 började vi nästan på ett blankt papper eftersom IHs ekonomi och organisation förändrades markant from 2013-01-01. Under eftermiddagen hade vi APT och kvällen ägnades åt egoboost med tre av mina närmaste vänner, fika på Waynés Café, mys……. !

Idag har vi diskuterat tankar kring en ny tränings-App som vi skulle vilja utveckla för våra studenter på våra kompetenscentrum inom friidrott, längdskidåkning och orientering. Målet med denna är att kunna hjälpa studenterna att ännu bättre kunna planera, utvärdera och följa upp sin träning.

Jag håller också på att tillsammans med VLL formulera ett samarbetsavtal och har konstaterat att juridiska termer inte alltid är så lätt. Är lycklig att vi inom  har universitetsjurist Lennart Nilsson som hjälper mig att hålla koll på orden. Jag skriver anmärkning och han rättar…. – Det heter anmaning:)

Under eftermiddagen har jag haft möte med International office för att diskutera med dem hur de kan vara ett stöd för IH och hur de ser på hur idrottshögskolan ska arbeta gällande internationaliseringsarbete. Det mötet gav många tankar och vi ska nu försöka tydliggöra på vilket sätt IH kan vara ett stöd till Idrottsinstitutionerna gällande internationaliseringsarbeten.

Läste någonstans ”I skolan lär vi oss först läxan och sedan kommer provet. I verkliga livet kommer provet först och sedan lär vi oss läxan….”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *