Idrottsgalan vilken fest!

Summerar idrottsgalan 2014, Henrik Stenson vilken idrottsman! Grattis till Jerringpriset och årets manliga idrottare. Mitt största intryck var dock Frida Wallberg rörande tal, de orden - "Hur ont och hur jobbigt det än är så har du lite mer att ge" kommer att följa mig framöver.

Idrottsgalan2              Idrottsgalan
Vi möttes av blixtrar från närmare 50 journalister då vi kom tillsammans med gymnasten Jonna Adlerteg som var nominerad som året nykomling och lilla bragdguldet. Minglet inleddes med bubbel och många kramar från idrottsvänner runt om i landet. Den första jag mötte var Göran Harnesk GS på Svenska innebandyförbundet som också är med i styrgruppen för Innebandyns kompetenscentrum här i Umeå. Middagen var trevlig med många prisutdelningar, extra kul att de uppmärksammar alla duktiga idrottare som kombinerar elitidrott och studier genom de 55 elitidrottsstipendier som delades ut.

Jonna tog tyvärr inte hem priset som vi hoppats på men jag är ändå jätteglad över att en gymnast blev nominerad, (det har faktiskt inte hänt tidigare under idrottsgalan). Hon har gjort en fantastisk prestation under året och nu ser vi med spänning framemot EM och senare VM.

Henrik Stenson dominerade idrottsgalan, rolig var han också! Det är nästan så att jag just idag ångrar att jag bytte efternamn när jag gifte mig, jag hette Stenson (fast med två s) innan jag gick och blev fru Eriksson. Tycker lite synd om Johan Olsson som inte kunde vara på plats och ta emot sitt pris som årets prestation efter en makalös 5 mil. Mitt största intryck under kvällen var  Frida Wallbergs tal, mycket rörande. Tycker också att det var kul att prins Carl Philip hade sån självdistans och höll i år ett bra tal.

Efter tv-sändningen minglade vi runt till fram åt småtimmarna och jag la mig glad, nöjd och inspirerad av alla dessa fantastiska idrottsmän och idrottskvinnor!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *