New York, New York

Del 2: I detta blogginlägg kommer jag att berätta om hur det gick till när jag hämtade mina Google Glass i New York. En verkligt spännande resa må jag säga.

Äntligen var då tiden kommen när det var dags för mig att resa till New York för att hämta mina Google Glass. Som jag hade väntat! Inte en dag för tidigt med andra ord. Den 4 juli satte jag mig på planet i Stockholm och åtta timmar senare landade jag på Newark-flygplatsen. Jag hade inte haft en tanke på då jag bokade tiden hos Google eller flygresan för den delen, att jag skulle komma till New York på nationaldagen, 4th of July
Alltså, den helg som är den absolut mest besökta under hela året. Vad tänkte jag på? Det visar i och för sig på hur upptagen jag hade varit med att försöka få alla bokningar att gå ihop. Nåja, tänkte jag, när jag äntligen hade kommit på plats. Lite trängsel får jag väl stå ut med.

 

Under vistelsen i New York bodde jag alldeles i närheten av Empire State Building. Empire State Building var upplyst med ett färgsprakande ljusspel under större delen av kvällen. New York bjöd även på ett fantastiskt skådespel med fyrverkerier nere vid Hudsonfloden. Helt fantastiskt! Detta hade jag inte en aning om att jag skulle få uppleva.

 

Dagen efter det stora firandet var det som sagt äntligen dags att hämta mina Google Glass. Oj, vad nervös jag var. Tänk om de skulle säga att jag inte skulle få hämta dem och att alltihop bara hade varit ett misstag? Tänk om jag hade åkt hela denna långa väg förgäves? Hjärtat bultade hårt i bröstet hela vägen upp i hissen och fram till receptionen där jag anmälde mig och visade fram passet. Dunk, dunk, dunk… Jag kunde knappt andas.

 

Personen som satt i receptionen framför mig, naturligtvis med Google Glass, frågade efter mitt namn och granskade mitt pass. Dessa minuter kändes som en hel evighet. Till slut tittade hon upp, log mot mig och sa ”Welcome to Google”. Jag kunde andas ut. Åtminstone för en liten stund.

 

Jag fick sätta mig i en soffa och vänta på den instruktör som skulle visa mig hur Google Glass fungerade. Efter en liten stund kom en kvinna och ropade upp mitt namn och visade mig till det bord där vi skulle hålla till. Hon frågade mig om de fick bjuda på champagne. Självklart svarade jag ja. Detta var ju sannerligen något att fira! Google Glass! Helt overkligt! Jag fick nypa mig i armen flera gånger för att förstå att detta inte bara var en dröm. Jag var verkligen här.

 

Först fick jag prova de olika färger som Google Glass tillverkas i och välja den färg som jag önskade ha. Jag valde ett par svarta eller Charcoal som Google kallar färgen. Hade någonstans läst att de vita, Cotton, kunde bli lite solkiga efter ett tag. Ett par solkiga Google Glass ville jag verkligen inte ha. Efter utprovningen och val av färg kopplades mina egna Google Glass ihop med mitt Google-konto och till telefonen för att jag alltid ska ha åtkomst till Internet även när jag är ute på vift, så att säga. Jag fick även lära mig hur man tar foton och filmar m.m.

 

När hela besöket, som varade nästan två timmar, var över lade jag försiktigt mina Google Glass i kartongen och i väskan som hörde till. Jag höll väskan krampaktigt under armen medan jag med snabba steg gick tillbaka till hotellet. Hjärtat dunkade igen och jag var fullkomligt livrädd att något skulle stjäla dem på vägen tillbaka till hotellet. Blotta tanken på att bli bestulen gjorde att jag ökade steglängden ännu lite till. Såg framför mig hur jag utstrålade lång väg att jag precis hämtat ett par Google Glass. Jag var ju onekligen inte den första om jag säger så. Sammanlagt har Google plockat ut 10 000 personer till sitt Glass Explorer Program.

 

Nästa blogginlägg kommer jag att beskriva lite mer ingående vad Google Glass egentligen är för något.

 

Här nedan visar jag lite bilder från det spännande äventyret i New York. Klicka på bilderna för en något större version.

 

Färgsprakande ljusspel – Empire State Building
Empire State Building

 

Googles kontor i New York
Googles kontor i New York.

 

Väggprydnad med Google Glass typiska typsnitt
Vägg prydnad med Googles typiska typsnitt.

 

Olika färger att välja mellan
Olika färger att välja på.

 

Något nöjd 🙂
Något nöjd.

 

Här får jag instruktioner om hur jag ska använda Google Glass
Här får jag instruktioner om hur jag ska använda Google Glass.

 

Första fotot taget med Google Glass
Första fotot taget med Google Glass.

 

Första filmen med Google Glass

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KQV2KfpZCc4&hl=en_US&feature=player_embedded&version=2&color1=0xb1b1b1&color2=0xb1b1b1]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *