Ny termin, nya verksamheter?

Igår startade vårterminen på riktigt. Kul med nya studenter och nya elitidrottsstudenter. Vi har cirka 250 studenter vid UmU som har elitidrottsavtal med Idrottshögskolan. De representerar över 30 olika Specialidrottsförbund och läser över hela universitetet på över 50 olika program.

Vi börjar komma upp i en stor volym elitidrottsstudenter och det kräver också mer och mer av våra institutioner och berörda lärare för att få deras studiegångar att fungera bra. Igår hade jag ett mycket bra möte med representanter från Juridiska institutionen där vi just diskuterade hur avtalet ska tolkas och hur stora anpassningar som kan och bör göras för att studenterna ska kunna kombinera elitidrott och studier. Jag tror att det är dags att ytterligare tydliggöra riktlinjerna i elitidrottsavtalet och det är en fråga som kommer upp på idrottshögskolans utbildningsrådsmöte på fredag och något jag också kommer att diskutera med universitetets utbildningsstrategiska råd.

Idag har jag också haft ett möte med Brottningsförbundet, ett förbund som ville veta mer om de samarbeten som universitetet tillsammans med Umeå kommun och specialidrottsförbunden Innebandy, Skidor (längd), Orientering och Friidrott har. Brottningen har en tanke om att skapa ett framtida samarbete med oss. Den 14-16/2 kommer de att genomföra brottningstävlingar i Umeå, ”Norrländsk Elitbrottning” och då kommer jag finnas på plats för att ge information om IH och möta representanter från förbundet. Vi får se vad det kan leda till. Spännande är det i alla fall att det är fler förbund som vill utveckla samverkan med IH.

Imorgon på vårt APT kommer vi att diskutera 2014 årets verksamhetsplan för Idrottshögskolan och jag hoppas att vår verksamhet i år kommer att fortsätta utvecklas i samma takt som 2012-2013, det finns så mycket vi kan göra, om bara dygnet hade några fler timmar… Läste en bok ”28 timmar på ett dygn” och det vore väl underbart, hur mycket vi då skulle hinna med!

Förra vecka la min bil av,  jag tappade också min Iphone i golvet så glaset sprack och idag var min dator helt svart när jag skulle starta den i morse. En olycka kommer sällan ensam….. men efter tre brukar det väl ändå vända?! Det blev en rask promenad ner till ITS (vad gjorde jag utan dem? Tack Erik!), tyvärr utan framgång, det blir helt enkelt att beställa en ny dator. Tur att vi har en lånedator så jag ska nog klara mig tills den nya finns på plats. Det är nästan skrämmande vad man är beroende av denna teknik för att kunna jobba.

Vi håller på att fundera ut en bra ”slogan” för Idrottshögskolan och jag lutar just nu åt texten Idrott & Akademi – Tänk Umeå! och därefter Idrottshögskolans logga, vad tycker ni om den?
Det är dags att ta fram året affisch där vi marknadsför utbildningarna med relevans inom idrott och komb. elitidrott och studier och till den vill jag ha med detta som en rubrik. Blir det bra tro? Jag ska sova på saken….

I kväll har jag varit på planeringsmöte på Tegscentralskola inför niornas avslutningsfest. Tänk att jag har så stora barn, förstår inte var tiden tar vägen. Mina söner överraskade mig när jag kom hem och hade gjort amerikanska pannkakor, tjocka med massor av socker, inte den mest nyttiga middagen men gott var det och köket var rätt kladdigt efteråt!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *