Röda kinder och stora dunjackor!

Hur marknadsför vi idrottshögskolan på bästa sätt? Idag gjorde vi det genom att finnas på Exel Arena med informationsbord och jag måste säga att jag är riktigt nöjd då både Kungen, Landshövdingen och SVT besökte vår monter!

Mössan Idrottshögskolans ”smurfmössa”

Spenderade idag förmiddagen på Exel Arena där idrottshögskolan torsdag–söndag kommer att finnas representerade för att visa upp Umeå universitet och Idrottshögskolan för alla besökare. Idag fokuserade vi på att media och VIP:arna skulle se oss. Tycker vi lyckades riktigt bra, då både kungen, landshövdingen och SVT besökte vårt informationsbord. Vi delade ut reflexband med universitetets logga och med texten Tänk – Idrottshögskolan.

Skiathlon kördes och jag gladdes med Mia Eriksson och Linn Sömskar, två av våra elitidrottsstudenter, som lyckades riktigt bra med en 4:e och en 5:e plats. Härligt att se alla röda kinder och snoriga näsor som kom in till Excel Arena för att värma sig eller för att äta en VIP-lunch. Fick höra mycket positivt från publiken och media om Umeås bemötande.

Min eftermiddag bestod framförallt av en massa telefonsamtal och skrivbordsarbete. Håller bland annat på att förbereda nästa möte för Idrottshögskolans utbildningsråd. Idrottsvetenskap som huvudområde?! Är det något som Umeå ska jobba för att få – det är frågan? Inger Eliasson på pedagogiska institutionen har under hösten haft ett uppdrag från IH att utreda den frågan och också göra en nationell genomgång av hur det ser ut på andra universitet. Hon ska på vårt möte redovisa sin rapport och vi hoppas därefter kunna gå vidare med denna fråga till IHs styrelse för att där kunna ta beslut om UmU ska ansöka om det eller inte. En annan fråga som vi också ska diskutera är på vilket sätt IH kan hjälpa till att synliggöra idrottsstudenternas kompetenser och omvärldsbevaka deras arbetsmarknad. Enheten för externa relationer (ER) kommer att bli en viktig samarbetspartner i denna dialog.

Jag har fryst hela dagen så i morgon kommer tjocka fjällrävendunjackan och Idrottshögskolans blåa ”smurfmössa” fram. Morgondagen börjar med en frisk morgonpromenad till Nolia området där jag ska delta på ”Mötesplats SM-veckan” som är en mötesplats för människor som arbetar inom idrott, fritid och hälsa och som arrangeras av Västerbottens idrottsförbund. Mer information om Mötesplats SM-veckan hittar du på www.smveckan.se

Imorgon eftermiddag får vi studiebesök av kollegor från Falun och Östersund som framförallt arbetar med längdskidor och skidorientering som ska få se Idrottslabbet, IKSU sport och få veta hur vi i Umeå arbetar och jag hoppas  att vi då får möjlighet att byta erfarenheter med dem, kvällen avslutas nog med en AW – om vi orkar!